Emoties in de rechtszaal? Vergeet het maar!
Rechters in Nederland hebben geen gevoel. Of zijn ze bang voor emoties? In de rechtszaal snijden ze zonder een krimp te geven, familiebanden door. Ik moet janken meneer de rechter! Janken om mijn verloren zoon.
De oorzaak?-> https://is.gd/JyTsfe
Rechters van Nederland, ik ben emotioneel. Ieder mens is emotioneel. Dat hoort bij mensen. Daar heb ik voor gestudeerd, het is mijn vak. U laat uw emoties nooit zien. Toch beschrijft u dat mijn zoon in de rechtszaal een teneergeslagen indruk maakte. Logisch…voor mij althans. Voor u slechts een opmerking waard. Maar weet u wat het voor een jongen van 17 betekent om zijn vader al 6 jaar lang te moeten missen? En zijn hele familie! Zijn moeder heeft hem ingeprent dat ik een gevaarlijke man ben. Eentje die alles en iedereen waarvan ik hou, in elkaar sla.
U wilt niks weten van #ouderverstoting, maar ik verzeker u: het bestáát. U heeft ons jaren geleden wel eens mediation opgelegd. Toen waren de alarmsignalen voor ouderverstoting al significant aanwezig. Maar de Raad vd Kinderbescherming vertelde “dat het met de jaren, als hij volwassen is, wel goedkomt”. Ondanks dat veel ervaringsdeskundigen het tegendeel beweren. En toen de mediation mislukte, zei u omdat “ouders er niet uitkwamen” u maar besloot mijn gezag te stoppen. Dat was beter en “in het belang van het kind”. Maar ziet u nu het resultaat?
Weet u, meneer de rechter, hoe het is om tegenover je ex-‘grote-liefde’ te zitten, die je alleen maar glimlachend bespot terwijl ze beweert dat je kind niets met je te maken wil hebben? Meneer en mevrouw de rechter: de moeder van ons kind wìl niks, zelf niet! Ook niet in het belang van ons kind. Niks! Het is háár kind! En ze voedt het alléén op. Daar schept ze over op, op social media, vermomd als feministe!
Mijn zoon toonde een teneergeslagen indruk, schreef u in uw vonnis. Waarom vroeg u hem niets? Doet het u iets? Wat denkt u erbij…? Een teneergeslagen jongen van 17…? Toen zijn moeder dit kunstje (#ouderonthechting) eerder flikte was hij nog maar 7. Hij was nog klein en werd ons contact hersteld. Maar zodra de OTS verliep begon moeder opnieuw. Drie jaar later sloeg hij mij onder luid geschreeuw “dat ik hier niet mocht zijn” in elkaar. Dat geluidsfragment (ik filmde hem tijdens hockey) is nog te horen aan het einde van ‘Verstoten Vaders’. Ik vroeg u nog of u die documentaire had gezien. U knikte ‘nee’. Waarom zou u ook?
Er is geen reden voor hem om bang te zijn voor zijn vader. Geen enkele. Wel voor zijn moeder, want daar is hij nu emotioneel afhankelijk van gemaakt. Door u, rechters! Emotioneel afhankelijk is nogal wat! Het staat synoniem voor machtsmisbruik en chantage!
#Oudervervreemding is het gevolg van #machtsmisbruik door de #coerciveouder (https://is.gd/300hku). Een kind met signalen van #ouderverstoting is slachtoffer van psychische, emotionele mishandeling.
Wanneer wordt de #rechtspraak zich bewust van haar ontkenning?